Ve dnech, kdy jsem sfoukla pomyslných třicet svíček (bylo to dvakrát, takže počet svíček se mi zřejmě znásobil - což v poslední době vnímám, že právem... protože občas je to na dva pomocníčky, co by mě zvedali z gauče a chodili mi nakupovat, taky za mě vařili polívky a ráno za mě otvírali oči), tak v těch dnech jsem otevřela dvě veliké krabice. Kávovary z Datartu v nich nebyly, za což mnohokrát děkuji :)

úterý 5. ledna 2016

Snový rok 2016

Napiju se medoviny a vrátím ji zpátky do kabelky. Na mokrou sladkou pusu začne mi padat první sníh. Na špičku jazyka chytám vločky, Silvestr začal.

Brzy mám v láhvi na dně, že už ani nemusím hrdlo zacpávat palcem, abych pak nechodila po návštěvách s ošplouchanou taškou ederem notorika. Vyndám flašku, zatočím s ní proti světlu, abych viděla, kolik … a sakra!! Podezírám se, že jsem to přehnala. Silvestr pokračuje.

Situace si žádá řešení. Do pusy si nakapu zbytek a spolu s ním i nápad, že vlezu prostě do první audiny, co pojede kolem!

Dobrý večer!“ … a že takový vážně bude.



Tmu narušují obrazce ohňostrojů, ticho zas jejich rány. Došlo mi, jak příšerně špinavý mám svědomí. Snad jsem měla zůstat doma a zpytovat do února. Jenže vždycky bude lepší dobrodružství někde pod hradem, než se doma prohrabovat falešnýma výčitkama. 

Takže, když se leknu asi posedmé … tma, nebezpečí, já se špatným svědomím, princ odhodlaný dojít až k hradu, tohle všechno zasypává první sníh… muselo se To prostě stát.
Ještě, že tma schovává mý červený tváře. Otřu mokrou sladkou pusu a bouchnu se do hrudi, abych zas naskočila.

Páni, ještě nikdy jsem takhle rychle nepila z jedné láhve s princem, co ho sotva znám. Kde budu tímhle tempem za dva roky?



Silvestr 2018
Ani jednou jsem se zatím nelekla, taky střídám se poctivě o láhev ruského šampusu, dostanu zimnici a první pusu.

______________
Snový rok 2016 a vězte, že před všechno, čeho budete letos svědky, jste postaveni záměrně… a buď si z toho něco odnesete nebo to překročíte. Každopádně věci se dějou a my můžeme být rádi, dokud a že jsme toho součástí.